Ny, grön stadsdel i Mölndal med människan i fokus

Pedagogen Park – en gång en läroplats för lärare. Nu en magisk plats där möten blir för alltid kvar i minnet, där smarta ytor förvandlar det förväntade till det oförväntade och där tankar får gro i en levande miljö.

I Mölndal växer snart Stadsdelen Pedagogen Park fram. En grön stadsdel, som uppmuntrar en spännande mix av företagande och boende. Här kan du arbeta, äta gott, arrangera konferenser, gå på föreläsningar men också träna på gym, jogga i den vackra naturen och kanske ha barnen i skolan som finns i området. Målet är att skapa en levande stadsdel för kunskapsintag, inspiration, glädje, välbefinnande och gemenskap. För alla att besöka, leva och arbeta i.

Aspelin Ramm Fastigheter ska tillsammans med Mölndals stad utveckla stadsdelen Pedagogen Park. Vi har tidigare bland annat utvecklat köpcentrumen 421 i Sisjön och Amhult i Torslanda samt det uppmärksammade bostadsprojektet ”Studio 57” på Norra Älvstranden i Göteborg. Hotell 11 i Göteborg, Clarion Hotel Stockholm, Smögens Havsbad och Vann Spa Hotel Konferens är också utvecklat av Aspelin Ramm.

”Som fastighetsutvecklingsbolag försöker vi förstå hur förändringarna i ett samhälle ställer nya krav på lokaler, bostäder och miljöer – för såväl företag som privatpersoner. Nya kommunikationsmönster, nya demografiska mönster, integration och behovet att minska vår negativa påverkan på miljön. Det är de viktigaste förutsättningarna som påverkar oss när vi ska utforma de nya omgivningar där människor ska leva och arbeta”.

Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter