Ny, grön stadsdel i Mölndal med människan i fokus

Pedagogen Park – en gång en läroplats för lärare. Nu en magisk plats där möten blir för alltid kvar i minnet, där smarta ytor förvandlar det förväntade till det oförväntade och där tankar får gro i en levande miljö.

I Mölndal växer Stadsdelen Pedagogen Park fram. En grön och levande stadsdel med en spännande mix av företagande, service och boende. Här kan du arbeta, äta gott, arrangera konferenser, gå på föreläsningar, uträtta dina dagliga ärenden men också träna på gym, jogga i den vackra naturen och kanske ha barnen i skolan som finns i området. Målet är att skapa en levande stadsdel som är vaken från tidig morgon till sen kväll och där det viktigaste som du behöver i din vardag finns precis runt hörnet. Välkommen till stadsdelen Pedagogen Park

Aspelin Ramm Fastigheter ska tillsammans med Mölndals stad och flera andra aktörer utveckla stadsdelen Pedagogen Park. Vi har tidigare bland annat utvecklat Nya Vallhamra torg i Sävedalen, köpcentrumen 421 i Sisjön och Amhult i Torslanda samt det uppmärksammade bostadsprojektet ”Studio 57” på Norra Älvstranden i Göteborg.

”Som fastighetsutvecklingsbolag försöker vi förstå hur förändringarna i ett samhälle ställer nya krav på lokaler, bostäder och miljöer – för såväl företag som privatpersoner. Nya kommunikationsmönster, nya demografiska mönster, integration och behovet att minska vår negativa påverkan på miljön. Det är de viktigaste förutsättningarna som påverkar oss när vi ska utforma de nya omgivningar där människor ska leva och arbeta”.

Lennart Karlsson, tidigare vd på Aspelin Ramm Fastigheter