Bo grönt


En ny stadsdel under utveckling

Aspelin Ramm Fastigheter ska tillsammans med Mölndals stad skapa en helt ny stadsdel i Mölndal, precis intill Pedagogen Park. I stadsdelen Pedagogen Park får du en härligt grön omgivning samtidigt som du bor centralt. Här växer snart en blandad bebyggelse fram med totalt cirka 1 100 nya bostäder av varierande storlekar och upplåtelseformer. Av dessa 1 100 bostäder kommer Aspelin Ramm att bygga ca 150 nya lägenheter i området. Nedan kan du anmäla ditt intresse för de nya bostäderna.


Anmäl ditt intresse

Det bästa stadsdelscentrumet för det nära

Tänk dig att ta en en skön promenad eller kanske till och med en löprunda när du kliver utanför din dörr. Vackra promenadslingor och motionsspår i härliga Fässbergsdalen och Änggårdsbergen finns bara runt hörnet. Barnen har parkytor och skogen som extra lekplats och från balkongen kan du avnjuta morgonkaffet till härlig utsikt och fågelsång. För utsikt får nämligen alla. I ett första steg planerar vi att bygga 44 unika lägenheter där första våningen är på plan 5. Därför kommer alla att ha utsikt! En fin tak-terrass/innergård kommer att ge dig möjlighet att kunna plantera i ett gemensamt växthus. Det kommer att finnas 1-3 r o k att välja på.

Mycket finns redan
Här finns redan mycket för det dagliga och det nära livet. Vårdcentral, folktandvård, skola, förskola, bank, restaurang, och ett stenkast bort ligger det välkända bageriet Steinbrenner & Nyberg där du köper nybakta frallor på morgonpromenaden. I kvarteret vi ska bygga kommer det att finnas flera mindre butiker och en ICA i botten.

Konsten i stadsdelen
Våren 2019 invigde vi Torget För Fri Fantasi som är en magisk plats där du kan sitta och avnjuta konstnären Torsten Jurells fantastiska mosaikverk. Ett verk som är gjord i glaserat porslin skildrar två figurer; Kärlekens och krigets gudinna Inanna som bryter konventioner, trotsar allt och stiger ner i Underjorden. Hennes väninna Ninshibur, som räddar Innan ur Underjorden. Denna berättelse tillhör mänsklighetens äldsta skrift, från Sumererna, (nuvarande Irak). Här i Mölndal, på Torget för Fri Fantasi möter vi dem i mosaiken. Torget övervakas av:  Möjligheten-, Poesin-, Bilden-, Tonerna- och Hoppets budbärare. Allt är skapat av Torsten Jurell i Jingdezhen, Kina 2017.

Den hållbara stadsdelen
Vill du välja bort bilen finns här bra kommunikationer, pool-bil och styr&ställ. Allt för att du ska kunna transportera dig mer hållbart. Området har självklart ladd-platser för el- och hybridbilar.

Nära annan service och aktiviteter
Tar du dig ytterligare en bit bort har du flera stora köpcentra, som Mölndal Galleria, Sisjön och på lagom bussavstånd Frölunda Torg. På gångavstånd finns även aktiviteter såsom Åby äventyrsbad och Åby-travet som på senare tid utvecklats till Nordens modernaste mötesdestination med hotell, restauranger och inte minst Åby-mässan.

Fler som bygger i området
Fler aktörer som bygger på området är Obos Kärnhem och Skanska Nya Hem.

Varmt välkommen till stadsdelen Pedagogen Park!

Förskolan Växthuset

Grundskolan Växthuset

Har du frågor eller vill veta mer om vårt bostadsprojekt i stadsdelen Pedagogen Park, är du välkommen att kontakta Eva Marby, bostadschef på Aspelin Ramm Fastigheter:

eva-marby Eva Marby
Telefon : 031- 757 11 80
E-post: eva.marby@aspelinramm.se

– Det känns spännande att vara med och påverka framtidens boendemiljöer i Mölndal. Just helhetssynen på boendet, där arkitekturen tillåts sticka ut och där stor omsorg läggs vid utformningen av närmiljöerna är något jag verkligen gillar, säger Eva Marby, bostadsutvecklingschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för de kommande bostäderna.