– Snart säljstartar vi ett unikt boende. Anmäl ditt intresse idag!

Nära till det mesta som är viktigt i vardagen

Aspelin Ramm Fastigheter utvecklar tillsammans med Mölndals stad en helt ny stadsdel. Närhet och natur är den gröna tråden i allt vi skapar i och kring Pedagogen Park. Här bygger vi bort stress och fläng och bygger in harmoni och häng.

Snart kommer det som nu är en byggarbetsplats vara en levande stadsdel fylld av människor som har nära till det mesta som är viktigt i vardagen. Förutom 1 100 bostäder (varav vi bygger ca 150) kommer här att finnas restauranger, en ICA-butik, kontor, skola, vårdcentral och andra verksamheter som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll. I Pedagogen Park bor du granne med Fässbergsdalen och Änggårdsbergen och vill du vidare ut i världen är det bara att hoppa på bussen, Styr & Ställ-cyklarna, kliva in i pool-bilen eller din egen bil.

Fakta om projekten
Typ av bostad: Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal rum: 1–4 rok
Boarea: 26–83 kvm
Antal hus: 2 st, Parkhus 1 och Parkhus 5
Säljstart: Preliminärt hösten 2021 samt våren 2022
Inflyttning: Preliminärt hösten 2023

Mölndals bästa stadsdelscentrum

Vårt mål är att skapa Mölndals bästa stadsdelscentrum. Det är ett djärvt mål, men det som gör att vi tror att vi kan lyckas är att vi inte bara bygger kontor och bostäder. Vi tar ansvar för hela området. Vi har haft en helhetstanke med det här området sedan tio år tillbaka då vi började förvandla den gamla lärarhögskolan Pedagogen till en modern och levande företagspark. Vi har själva vårt kontor här och vi brinner för den här platsen!

Projekt i Pedagogen Park

Parkhus 1

Parkhus 1 får 48 bostäder på 1 till 4 rum och kök i storlekarna 26-83 kvadratmeter. Med andra ord kommer huset att passa såväl singelhushåll som barnfamiljer. Säljstarten är planerad till i höst och inflyttning preliminärt hösten 2023.

Parkhus 5

Parkhus 5 är ett smått unikt hus där första bostadsvåningen ligger på plan 5. Det innebär att alla lägenheter får utsikt! I bottenvåningen kommer det att finnas en ICA-butik och längst upp en takterrass med gemensamt växthus. 

Livet kring Pedagogen Park

– Vad finns i närområdet

Mindre stress och fläng, mer harmoni och häng. Det är den gemensamma nämnaren i Pedagogen Park. Här har du det mesta man behöver samlat på ett och samma ställe. Redan nu finns det en hel del att välja på, och när allt står klart kommer det att finnas ännu mer!

Grönt är skönt

Det vi inte bygger är minst lika viktigt som våra hus. I Pedagogen Park har du alltid nära till naturen och det gröna. Vackra naturslingor och motionsspår i härliga Fässbergsdalen och Änggårdsbergen finns runt hörnet. Barnen (och vuxna med barnasinnet kvar) får parkytor och skogen som extra lekplats. Varje kvarter får ett gemensamt växthus och mitt i området kommer Matparken, en park där allt som växer går att äta, att ligga. Redan nu anordnar vi odlingsaktiviteter med företagen i Pedagogen Park där alla som vill får del i en odlingslåda. En aktivitet vi även tänkte erbjuda de boende.

Är magen glad så är människan glad

En fräsch och välsorterad mataffär några steg från ytterdörren är guld värd. En av de första butikerna som flyttar in är just en ICA Nära. I området finns redan nu flera restauranger. En kort morgonpromenad bort ligger bageriet Steinbrenner & Nyberg där du köper nybakta frallor och annat gott. På sommarhalvåret brukar det komma foodtruckar hit med jämna mellanrum. Granne med Pedagogen Park ligger Åby Arena med travbana, restauranger och hotell. 

Som gjort för rörelse

Förutom de naturliga platserna för rörelse, Fässbergsdalen och Änggårdsbergen, finns här också platser byggda för ändamålet. På Pedagogen Park finns två idrottshallar som du kan boka. En kort promenad tar dig till nyöppnade Klövern Padel som med sina 25 banor faktiskt är Sveriges största padelanläggning. Föredrar du en annan racketsport ligger Åby badmintonhall precis bredvid.

Våren 2023 väntas Mölndals nya badhus stå klart. Det nya badhuset ska innehålla flera bassänger, vattenrutschkanor, relaxavdelning, gym och café.

Åby nya badhus som ska stå klart 2023 – Rendering: Liljewall arkitekter

Ännu mer runt hörnet

På Pedagogen Park finns redan mycket för det dagliga livet, som vårdcentral, tandläkare, bank, skola, förskola och hunddagis. Saker som gör att man slipper stressa hit och flänga dit för att få ihop vardagen. Om du vill ha ännu mer service så har du nära till flera olika köpcentrum, som Mölndal Galleria, Högsbo Sisjön och på lagom bussavstånd även Frölunda Torg.

Grönare resor

Vill du välja bort bilen finns här bra kommunikationer, pool-bil och Styr & Ställ. Allt för att du ska kunna transportera dig mer hållbart. Området har självklart laddplatser för el- och hybridbilar. I ett av husen vi bygger, Parkhus 5, kommer det att finnas parkeringsplatser.

Aktuellt

15 mars 2021

En nyhet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

15 mars 2021

En nyhet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

15 mars 2021

En nyhet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Intresseanmälan

Observera att intresseanmälan inte är bindande.

Intresseanmälan bostadsrätt

Har du frågor eller vill veta mer om vårt bostadsprojekt i stadsdelen Pedagogen Park, är du välkommen att kontakta Eva Marby, bostadschef på Aspelin Ramm Fastigheter:

– Det känns spännande att vara med och påverka framtidens boendemiljöer i Mölndal. Just helhetssynen på boendet, där arkitekturen tillåts sticka ut och där stor omsorg läggs vid utformningen av närmiljöerna är något jag verkligen gillar, säger Eva Marby, bostadsutvecklingschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Dela sidanShare on Facebook
Facebook